Kesän kynnyksellä listasimme tämän vuoden tähän asti luetuimmat jutut.
Laskimotukosta käsittelevä kirjoitus kiinnostaa Potilaan Lääkärilehden lukijoita kuukaudesta toiseen. Kevään aikana sitä on käyty lukemassa lähes 56 000 kertaa ja kaikkiaan 178 000 kertaa. Allergologian erikoislääkäri Kirsi Laasila selvittää mikä laskimotukos on ja miten sen tunnistaa.
Tämä laboratoriotutkimukset-sarjassa julkaistua juttu on kiinnostanut lukijoita toiseksi eniten. Muita sarjassa julkaistuja artikkeleita ovat mm:
Kolesteroliarvo kertoo elintavoistasi
EKG kertoo sydämesi rytmin
Nielunäyte selvittää antibiootin tarpeen
Lasko, eli senkka, auttaa taudin seurannassa
Hemoglobiiniarvo (B-Hb) kertoo hapensaannistasi
CRP varmistaa diagnoosin
Mikä ihmeen kreatiinikinaasi (P-CK)?
Kolmannelle sijalle tulleessa artikkelissa haastatellaan neurologian erikoislääkäri Marja Kalliota. Suomessa todetaan vuosittain noin 800 aivokasvainta.
Tunnista nielutulehdus (angiina)
Neljännen sijan napanneessa artikkelissa selvitetään mikä on nielutulehdus, millaisia oireita sillä on ja milloin pitäisi hakeutua hoitoon. Nielutulehduksen voi aiheuttaa lukuisa joukko viruksia ja streptokokkien ryhmään kuuluvia bakteereita.
Kurkistus täydellisen elämän kulissien taakse
Täydellisen elämän kulissien taakse kurkisti anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri Sari Hannukainen (Halonen) Lääkärin ääni -palstalla. "Joskus olisi vain helpompi antaa itselleen ja läheiselleen lupa päästä hiukan vähemmällä. Se ei tarkoita omista haaveistaan ja päämääristään luopumista, vaan armollisempaa suhtautumista omaan itseensä", hän kirjoittaa.
Esa Ilmolahti, toimitus
Kuva: Panthermedia