CP-hankkeen myötä on kehitetty uudet nettisivut, joista löytyy paljon tietoa CP-lasten kuntoutuksesta. Tieto sopii niin ammattilaisille, huoltajille kuin CP-vamman kuntoutuksesta kiinnostuneille ihmisille.
Hankkeen vetäjän ja koordinaattorin, ylilääkäri Tuula Kivirannan mukaan hankkeen tärkein tavoite on ollut oppia käyttämään yhdessä sovittuja, kansainvälisessä käytössä olevia arviointimenetelmiä ja -mittareita.
– Yhtenäiset menetelmät ja mittarit mahdollistavat lasten ja nuorten tasavertaisemman kohtelun ja kuntoutuksen suunnittelun eri puolilla Suomea, hän toteaa.
CP-hanke on lisännyt myös alan ammattilaisten yhteistyötä. Hankkeeseen ovat osallistuneet kolme oppimis- ja ohjauskeskusta: Ruskis, Tervaväylä ja Mäntykangas. Mukana ovat olleet myös Helsingin, Turun, Kuopion ja Oulun yliopistosairaalat, Turun sosiaali- ja terveystoimi ja Oulun ammattikorkeakoulu.
– Hankkeen myötä on syntynyt CP-kuntoutuksen piirissä työskentelevien ammattilaisten verkosto eri puolelle Suomea ja se on yhdistänyt erikoissairaanhoidossa ja Valteri-kouluissa työskenteleviä ammattilaisia. Kokemusta kehittämistyöstä ja yhtenäisten menetelmien käyttöönotosta voidaan soveltaa kuntoutuksen sektorilla laajemminkin, Kiviranta kertoo.
Nettisivulle pääsee tästä.
Lähde:
Oppimis- ja ohjauskeskus Ruskis
Kuva:
Panthermedia
Mikä on Ruskis?
Ruskis on oppimis- ja ohjauskeskus, joka tarjoaa moniammatillisia palveluja varhaiskasvatuksen, opetuksen sekä sosiaali- ja terveysalan toimijoille. Ruskis on osa oppimis- ja ohjauskeskusten valtakunnallista Valteri-palveluverkostoa ja kuuluu Opetushallituksen toimialaan.