Basaliooma Tyvisolusyöpä on yleisin ihosyöpä — näin tunnistat sen Tyvisolusyöpä kehittyy hitaasti ja on useimmiten vaaraton.
Ihosyöpä Ikäihmisen ihosyöpä voi jäädä huomaamatta Joka neljänneltä 70 vuotta täyttäneeltä löytyi ihosyöpä tai esiaste.
Auringon säteily Auringon ultraviolettisäteily on ihosyöpien tärkein riskitekijä Lieväkin ihon punotus tarkoittaa, että iho on palanut. Asiantuntijat muistuttavat myös lapsen ihon suojaamisen tärkeydestä.
Ihosyöpä Ihosyöpä yleistyy pelottavaa vauhtia – nyt tarvitaan kansallinen ihosyöpäohjelma Auringon ultraviolettisäteily on ihosyöpien tärkein riskitekijä.
Auringon säteily Kiinnitä huomiota kasvojen ihomuutoksiin Vuosien altistuminen auringon säteilylle näkyy usein erilaisina ihomuutoksina kasvoilla, kaulalla, korvalehdillä ja päälaella.
Auringonotto Osaatko olla auringossa fiksusti? Potilaan Lääkärilehti on tehnyt testin liittyen auringolta suojautumiseen ja auringonpolttamiin.
Ihosyöpä Kahvi ei riitä suojaamaan melanoomalta Ihotautien erikoislääkäri huomauttaa, että kahvin juominen on hyvin vaatimaton keino suojautua ihon kasvaimilta.
Aurinkokeratoosi Aurinkokeratoosin tärkein riskitekijä on liiallinen aurinkoaltistus Aurinkokeratoosi on ihon okasolusyövän esiaste. Taudin kehittyminen voitaisiin ehkäistä, jos oppisimme nauttimaan auringosta kohtuullisesti.
Ihosyöpä Melanooma yleistyy Suomessa Syöpäjärjestöt ovat huolissaan ihosyövistä vaarallisimman, eli melanooman lisääntymisestä Suomessa. Syitä ovat huono suojautuminen ja voimakkaan rusketuksen ihannoiminen.
Tulehduskipulääkkeet Tulehduskipulääkkeet vähentävät ihosyövän riskiä Yleisesti käytetyt tulehduskipulääkkeet kuten asetyylisalisyylihappo ja ibuprofeeni voivat vähentää tiettyjen ihosyöpien riskiä.