Virtsankarkailu Virtsankarkailu naisella — 10 faktaa Noin puolet naisista kärsivät virtsankarkailusta jossain vaiheessa elämää.
Liikunta Kilpaurheilu varhaisaikuisuudessa lisää naisen riskiä virtsankarkailuun keski-iässä Nykyinen fyysinen aktiivisuus ei ollut yhteydessä lantionpohjan toimintahäiriöiden oireiden esiintymiseen.
Synnytinelinlaskeuma Virtsankarkailu on usein hoidettavissa Lantionpohjan lihasharjoittelu ja rakon koulutus auttavat virtsankarkailusta kärsiviä naisia.
Ulosteen pidätyskyvyttömyys Nolot oireet: MS-potilaan tunnustuksia Rakko- ja suoliongelmaisten leimaamisella on vankat juuret. Ruumiintoimintoihin liittyvistä nolouksista on vaikea pyristellä irti, kirjoittaa Petri Riikonen.
Lihavuusleikkaus Lihavuusleikkaus parantaa usein myös virtsankarkailun Suomessa lihavuusleikkauksia tehdään pääasiassa sairaalloisen lihaville potilaille, joiden lihavuus on jatkunut vähintään viisi vuotta ja joiden painoindeksi on yli 40.
Inkontinenssileikkaus Tutkimus: Virtsankarkailun leikkaushoidot tehokkaita ja turvallisia Virtsankarkailu loppui tai väheni merkittävästi 80 prosentilla leikkauspotilaista ja oireet pysyivät poissa vielä viiden vuoden kuluttua leikkauksesta.
Lihavuus Lihavuusleikkaus voi parantaa myös virtsankarkailun Lihavuus on merkittävä virtsankarkailun riskitekijä, aiemmista tutkimuksista tiedetään.
Virtsankarkailu Injektiohoito virtsankarkailuun Täyteaineen ruiskuttaminen virtsaputken tueksi auttaa ponnistusvirtsankarkailuun. Injektio sopii potilaille, jotka kärsivät ponnistus- tai sekatyyppisestä virtsankarkailusta.