Sydän- ja verisuonisairaudet Pallolaajennuksesta ei hyötyä iskeemisen kardiomyopatian hoitona P umppaustoiminta ja ennuste eivät parantuneet.
Kliininen rasituskoe Rutiininomaisista rasituskokeista pallolaajennuksen jälkeen ei hyötyä riskipotilaillekaan Oireetonta sydänlihasiskemiaa ei kannata hakea laaja-alaisessa taudissakaan.
Sepelvaltimon ahtauma Pallolaajennuksellakin on vahva lumevaikutus Tutkimus osoittaa, että kaikilla kajoavilla toimenpiteillä on merkittävä lumevaikutus.
Elintavat Sepelvaltimotautipotilas huolehtii huonosti terveydestään Lääkärin tuki auttaa sitoutumaan hoitoon pallolaajennuksen jälkeen.
Ohitusleikkaus Ohitusleikkausta jonottavien kuolemat ovat harvinaisia Riskipotilaille toimenpiteet pystytään tekemään joko samalla hoitojaksolla tai hyvin lyhyen järjestelyajan jälkeen.
Ohitusleikkaus Pallolaajennus- ja ohitusleikkauspotilaiden ennuste parantunut Suomessa Ennusteen paranemisen taustalla ovat todennäköisesti toimenpide- ja leikkaustekniikoiden nopea kehitys ja lääkehoidon paraneminen.
Bivalirudiini Bivalirudiinia vai hepariinia pallolaajennuksen yhteydessä? Tutkimus tuo lisätietoa, muttei ratkaise paremmuutta.
Ohitusleikkaus Kunnollinen lääkehoito on tärkeä ohitusleikkauksenkin jälkeen Taudin oireettomassa vaiheessa motivaatio lääkkeiden käyttöön voi herpaantua.
Pneumokokki Leikkauksia kannattaa lykätä pallolaajennuksen jälkeen Leikkaus lisää aina sydänpotilaan vakavia sydäntapahtumia, ja suunniteltuja leikkauksia on järkevää lykätä sydänsairauden vakaaseen vaiheeseen.
Ohitusleikkaus Ohitusleikkauksen ja pallolaajennuksen kustannukset vertailussa Selvitykseen otettiin mukaan yli 85 000 leikkauspotilasta ja yli 100 000 pallolaajennuspotilasta, joiden ikä oli yli 65 vuotta ja joita oli hoidettu 2?3 suonen taudin takia.
Sepelvaltimotauti Yhä useampi pallolaajennuspotilas kotiutuu jo toimenpidepäivänä Kertyneen tutkimustiedon valossa näyttää siltä, että hyväkuntoisia, omatoimisia pallolaajennuspotilaita voidaan usein kotiuttaa jo kuuden tunnin seurannan jälkeen.
Pallolaajennus Tie sydämeen vie nykyään ranteen kautta Suomessa värttinävaltimo on otettu ensisijaiseksi toimenpidereitiksi useimmissa sairaaloissa, koska tämä hoitotapa myös lyhentää potilaan vuodelepoa ja mahdollistaa nopeamman kotiutuksen.