Sähköiset lääkekortit kehittyvät vauhdilla – ehtiikö potilas mukaan?
Potilaat ovat vaihtelevalla ahkeruudella säilyttäneet potilastietojaan lipaston laatikoissa, mapeissa, omassa muistissaan tai ei missään. Vasta nyt on markkinoille ilmestymässä potilaan omien tietojen tallettamiseen sopivia palveluja,
Digiajan lääkettä diabetekseen: tuetulla omahoidolla lupaavia tuloksia
Omahoidon sujuminen edellyttää, että teknologia on potilaalle helppokäyttöistä, motivoivaa ja mahdollisimman automaattista. Parhaimmillaan potilas pystyy itse hallitsemaan sairauttaan, mutta ammattilainen voi puuttua tilanteeseen heti, kun ilmenee ongelmia.
Kasvu normaalia – kai
Jokainen pienen lapsen vanhempi tietää, ettei ole helppo olla vertailematta pienokaistansa muihin samanikäisiin. Vertailu ei ole kuitenkaan vain pahasta. Kokoerot saattavat kertoa lapsen kasvuun vaikuttavista sairauksista ja häiriöistä. Kasvuseula.fi- sivuston avulla kuka tahansa voi seurata lapsensa kasvua uusimpien kasvukäyrien avulla.
Verkkoapteekki kaipaa uutta visiota
Edullisten peruslääkkeiden ? valtaosa kroonisten sairauksien hoidossa käytettävistä lääkkeistä ? tilaamisella verkkoapteekista ei ole mitään järkeä. Lainsäädäntö edellyttää, että tilausprosessissa on puhelinyhteys farmaseuttiin. Sen seurauksena konsepti on sellainen, ettei verkkoasioinnista hyödy sen enempää apteekkari kuin potilaskaan. Toisinkin voisi olla.
Kuluttajapotilaat – aikamme edistykselliset?
Ennusteiden mukaan digitaalisten omahoidon tuotteiden ja palveluiden kysyntä vain lisääntyy, kun tekniikasta tulee halvempaa ja tehokkaampaa. Kuluttajapotilaat pääsevät keräämään ostoskoreihinsa tavaraa, joka pärjää vertailussa nykyiselle erikoissairaanhoidon välineistölle.