Mielenterveyspalvelut Hyviä uutisia mielenterveyspalveluista Nuoret saavat nopeasti apua, psykiatriset sairaalapaikat eivät ole enää vähentyneet ja itsemurhat on saatu vähenemään, iloitsee THL:n ylilääkäri Outi Linnaranta.
Mielenterveys Hankaloittaako psyykkinen sairaus arkea? Mielenterveyden keskusliiton uudistettu opas psyykkisen sairauden aiheuttaman haitan ja avuntarpeen kuvaukseen julkaistiin keväällä.
Terapia Entä jos potilas pettyy? Jos potilaille markkinoidaan lyhytterapiaa oikotienä onneen, pettymyksestä voi seurata hoitovastaisuutta.
Kolumni Päädymmekö näyttämään nuorisolle keskisormea? Mielenterveyden kädessä peukalo, tuo sormista tärkein, muistuttaa unen ja levon tärkeydestä, kirjoittaa Silja Kosola.
Mieli Nuoret eivät välttämättä pääse mielenterveys- ja päihdehoitoon - esteenä "kynnykset" Nuoret eivät saa apua tarpeeksi matalalla kynnyksellä.
Mielenterveyspalvelut Psykiatrian sairaansijojen alasajo horjuttaa hoidon laatua Lyhyiden hoitojaksojen jälkeen potilas saattaa palata yksinäisyyteen vailla minkäänlaista hoidon seurantaa.
Organisaatiouudistukset Mielenterveys- ja päihdepalvelujen uudistus jatkuu Etelä-Karjalassa Keskeinen ideologia uudistusten taustalla on, että kun yksilö hakeutuu palvelujärjestelmään, hän kokee tulevansa palkituksi. Ihmisen vaivoja ei epäillä eikä hän joudu taistelemaan palveluista.
Mielenterveyspalvelut Psykiatrit toivovat joustoa ikärajoihin HYKS:ssä kankeista ikärajoista on jo luovuttu esimerkiksi syömishäiriöiden hoidossa. Eri-ikäiset potilaat ovat sopineet hyvin rinnakkain, ylilääkärit Klaus Ranta, Nina Lindberg ja Risto Heikkinen kertovat.