Kolumni Maagista ajattelua suljetun portilla Koetan miettiä millaista olisi, jos olisi työvuorossa iltana, jolloin itsetuhoinen potilas koettaa päästä osastolle, kirjoittaa toimittaja-kirjailija Jani Kaaro.
Lääkkeet Tekstiviestit auttavat lääkkeiden muistamisessa Havainto on tervetullut, sillä lääkitysten noudattaminen on monille vaikeaa.
Apteekki Hämmentääkö lääkitys? Apteekissa saa pyytää apua Apteekin henkilökunnalta saa mennä kysymään lääkitykseen liittyvistä asioista, vaikka ei olisi ostamassa mitään.
Lääkehoito Nyt on pakko kysyä: Milloin potilaalla on liikaa lääkkeitä? "Mitä enemmän lääkkeitä on käytössä, sitä suurempi on yhteisvaikutusten esiintymisen riski", toteaa Turun yliopiston kliinisen farmakologian ja lääkehoidon professori Risto Huupponen.
Lääkityksen lopettaminen Lääkitysten lopettamisen seurauksista niukalti tutkimusnäyttöä Monisairas ja ikääntyvä potilas voi saada vieroitusoireita, lääkityn sairauden oireet voivat palautua ja pahimmillaan voi seurata rebound-ilmiö.
Lääkitys Fimea on päivittänyt iäkkäiden lääkityksen tietokantaa Tietokantaan päivitetään vielä 230 lääkeainetta ensi keväänä. Kun päivityskierros valmistuu, tietokanta sisältää luokittelun ja suosituksen 500 lääkeaineen tai niiden yhdistelmien käytöstä iäkkäillä potilailla.
Lääkevalmiste Potilaan lääkintätaidoissa puutteita Potilaan pitää lukea, mutta pitääkö potilaan myös ymmärtää?
Lääkitys Lasten lääkehoitoon kiinnitettävä enemmän huomiota Lasten lääkkeiden käyttö on yleistä. Vuonna 2007 alle 12-vuotiaista lapsista joka kuudes käytti tutkimushetkellä lääkärin määräämää lääkettä.