Epigenetiikka Lapsuudenaikainen kaltoinkohtelu näkyy siittiösoluissa Stressi voi vaikuttaa seuraavaan sukupolven aivojen kehitykseen.
Kasvimaidot Kauramaito tai muu kasvijuoma korvaa yhä useammin maidon koulussa Esimerkiksi soijamaito ja täydennetty kauramaito vastaavat ravitsemukseltaan lehmänmaitoa.
Astma Äidin raskaudenaikainen liikunta voi suojata lasta astmalta Liikunta suojaa lasta astmalta, vaikka äidin terveys, elintavat ja ympäristöön liittyvät tekijät altistaisivat astmalle.
Anafylaksia Anafylaksiat lisääntyvät – syynä hoidon viive? Lasten anafylaksiat vaikuttavat olevan kasvussa.
Lihavuuslääkkeet Laihdutuslääkkeistä apua päihdeongelmaan? Väheneekö juominen, kun syöminenkin vähenee, vai mistä on kysymys, miettivät tutkijat.
Kasvisruokavalio Kasvispainotteinen ruokavalio yhteydessä pienempään kuolemanriskiin Planetaarinen ruokavalio hyödyttää sekä ympäristöä että terveyttä.
Muovi Nanomuovit pääsevät elimistössä aivoihin saakka Tutkimus seurasi hiukkasten kulkua elimistön esteiden läpi.
Varsiluomet Varsiluomi lapsella voi kertoa aineenvaihdunnan häiriöstä Ihomuutoksia, kuten varsiluomia esiintyy usein lihavuuden ja metabolisen oireyhtymän yhteydessä.
Alzheimerin tauti Elintapamuutokset vähentävät Alzheimerin taudin riskiä Elintapamuutokset hidastavat myös taudin etenemistä.
Paksu- ja peräsuolisyöpä Paksu- ja peräsuolisyövän ilmaantuvuus kasvaa alle 50-vuotiailla Alle 50-vuotiaiden paksu- ja peräsuolisyövät selittyvät elintapojen muutoksilla.
Syömishäiriö Syömishäiriöön sairastuneet kokivat olevansa omassa kuplassa, jossa he eivät tule nähdyksi Tutkielma nosti esiin syömishäiriöisten kokemukset hoidosta.
Alkoholi Tiesitkö, että humalajuominen lisää merkittävästi nuorten miesten aivoinfarktiriskiä? Humalahakuinen juominen lähes kolminkertaistaa riskin saada aivoinfarkti.
Epilepsia Epilepsiaa sairastavalle syrjintä voi olla pahempi kuin itse sairaus – Ensiavussa luullaan humalaiseksi Epilepsiaa sairastavat kokevat eniten ongelmia terveyspalveluissa ja työelämässä.
Suolistomikrobit Suolistomikrobeilla yhteys vakaviin infektioihin Monikansalliseen tutkimukseen osallistui yli 10 000 potilasta kuuden vuoden ajan.
Masennus Masennusdiagnoosi ei selitä sen syytä, toteaa uusi tutkimus Masennusta tulisi ajatella samanlaisena diagnoosina kuin päänsärkyä: diagnoosi ei vielä selitä, mistä oireet johtuvat.
D-vitamiini D-vitamiinin ja suoliston mikrobien yhteistyö auttaa vastustamaan syöpää Tuoreen tutkimuksen mukaan alentunut D-vitamiinitaso on yhteydessä syövän riskiin ja syöpähoitojen heikompaan tehoon.
Tupakoinnin lopettaminen Tupakoinnin lopettaminen mobiilisovelluksella tehokkaampaa Sovellus kolminkertaisti onnistumisen mahdollisuuden verrattuna kirjallista vieroitusmateriaalia saaneisiin.
Rikollisuus Nämä lapsuuden riskitekijät voivat altistaa rikollisuudelle aikuisuudessa Riskitekijöihin voidaan kuitenkin puuttua ja monia epätoivottuja kehityskulkuja voidaan ehkäistä.
Kuolleisuus Kuolleisuus laski viime vuonna, mutta pysyttelee korkeana Edellisen kerran Suomessa on ollut yli 60 000 kuollutta 80 vuotta sitten. Tuolloin Suomi kävi jatkosotaa.
Ruutuaika Ruutuaika vähentää taaperon ja vanhemman vuoropuhelua Tulokset kannustavat puhumaan lapsille ja rajoittamaan laitteiden käyttöä.
Rintasyöpä Rintasyövän ennuste on miehillä huonompi kuin naisilla Miehet sairastuvat rintasyöpään myöhemmällä iällä.
makeisvero Makeisvero ei vähentänyt makeisten kulutusta Terveysvero toimisi, jos rinnalle löytyy korvaava terveellisempi vaihtoehto, toteaa uusi tutkimusraportti.
Muistisairaus Muistisairauteen sairastuu yhä useampi Muistisairautta sairastavien määrä kasvaa arvion mukaan jopa 64 prosenttia tulevien vajaan kahden vuosikymmenen aikana.
Tyypin 1 diabetes Uusia uutisia diabetesrokotteesta — läpäisi ensimmäisen ihmiskokeen Kehitteillä olevan diabetesrokotteen merkitys onnistuessaan olisi lääketieteelle valtava.
Itsemurha Itsemurhariski masennuspotilailla monisatakertainen sairaalahoidon jälkeen Riski on suurimmillaan kolmen ensimmäisen päivän aikana.
Sähkötupakka Asiasta vihdoin lisätietoa — sähkösavukkeet ovat vaarallisia keuhkoille Tutkimuksen perusteella sähkösavukkeet pitäisi kieltää alle 25-vuotiailta.
Astma Monet maastohiihtäjät kärsivät astmasta — syy edelleen epäselvä Astmadiagnoosi ei estä menestystä ladulla.
Endometrioosi Liikunta vähentää endometrioosipotilaan kipuja Espanjalaistutkimuksessa selvisi, että endometrioosipotilaan elämänlaatu parani liikuntaharjoitteilla.
Unitutkimus Epäsäännöllinen unirytmi kasvattaa vyötärönympärystä Vaihtelevilla nukkumaanmenoajoilla on haitallisia vaikutuksia keski-ikäisten terveyteen.