Lääkärin ääni Punainen kravatti Uskoakseni jokainen lääkäri muistaa ensimmäisen potilaalta saamansa kiitoksen onnistuneesta hoidosta, kirjoittaa Aleksi Varinen.
Lääkärin ääni Onnellisuutta, terveyttä ja tyytyväisyyttä Toiselle mahdollisuus, toiselle taakka. Meillä jokaisella on oma tapamme käsitellä asioita: kokea ne uhkaksi tai mahdollisuudeksi.
Lääkärin ääni Muinainen tappaja ja moderni pahuus Saku Pelttari kirjoittaa rokotevastaisuudesta. "Elämme totuuden jälkeisellä aikakaudella, joka tarjoaa kaikille vaihtoehtoista totuutta aidon tilalle," hän sanoo.
Lääkärin ääni Toivon toisella puolen Afflicted-dokumentti piirtää esiin vaihtoehtohoitojen koko kirjon. Osa hoidoista on etäisesti tuttuja ja Suomeenkin rantautuneita, osa kovasti erikoisia ja mystisiltä vaikuttavia, kirjoittaa Jani Turunen.
Lääkärin ääni I Have a Dream Haavekuvani tuntuvat ehkä kaukaisilta, mutta toinen niistä todellisuutta Belgiassa ja toinen Tanskassa, kirjoittaa Aleksi Varinen.
Lääkärin ääni Vuorovaikutus Vuorovaikutustaidot antavat sosiaalisille tilanteille pelisäännöt, kirjoittaa Sari Hannukainen.
Lääkärin ääni Tappouhkauksia ja loanheittoa Yleisö tuntuu unohtaneen, että tieteellinen todiste on nimenomaan olemassa siksi, ettei tarvitse luottaa pelkkiin mielipiteisiin ja mutuun, kirjoittaa Saku Pelttari.
Lääkärin ääni Ylihoitoa, alihoitoa vai sittenkin ohihoitoa? Ohihoito on pinnallisesti katsottuna oikealta vaikuttavaa, asiallista ja perusteltua hoitoa. Eri syistä se ei kuitenkaan osu maaliinsa, kirjoittaa Jari Turunen.
Lääkärin ääni Verta, kyyneleitä ja sirkushuveja Monet hyvätkin muutokset elämässä käännetään juoruissa negatiivisiksi, kirjoittaa Sari Hannukainen.
Lääkärin ääni Sairaaksi kirjoitetut – Jos olet perusterve tai koet olevasi terve, pidät vuodessa 1-3 sairaslomapäivää ja muiden sairastaminen ei kosketa elämääsi kuin korkeintaan etäisesti, tämä teksti on kirjoitettu erityisesti sinulle, kirjoittaa Saku Pelttari.
Lääkärin ääni Mitä työkyvyttömyys tarkoittaa? Työkyvyttömyyden käsite kannattaa jäsentää uudella tavalla, jotta keskustelusta tulisi järkevää.
Lääkärin ääni Minulle tärkeää Kun elämässä käy läpi syvästi koskettavia asioita, niin jotkut ennen niin tärkeät asiat vain lakkaavat olemasta merkityksellisiä.
Lääkärin ääni Pelkääminen varastaa rahat ja elämän Saku Pelttari kirjoittaa oireisiin liittyvistä peloista, jotka voivat haitata elämää enemmän kuin itse sairaus tai sen oireisto.
Lääkärin ääni Sairaus vai oirekuva? Elämäntarinan kuuleminen antaa usein ymmärrystä myös nykytilanteeseen ja nykyoireisiin.
Lääkärin ääni Vuoropuhelu on tärkeä osa hoitoa Meillä ihmisillä on taipumuksena etsiä erilaisille asioille merkityksiä, kirjoittaa Aleksi Varinen.
Lääkärin ääni Olisin halunnut suojella sinua kaikelta Kuinka selvitä surusta, kun jopa hengittäminen tekee kipeää, kirjoittaa Sari Hannukainen.
Lääkärin ääni Tulta päin Oikeaa tapaa huonojen uutisten kertomiselle ei tunnu olevan, kun taas liuta vääriä tapoja kyllä tarjoutuu, kirjoittaa .
Lääkärin ääni Riitele nätisti tai ole hiljaa Saako työpaikalla riidellä? Saa, ja itse asiassa meidän pitäisi riidellä työpaikoilla enemmän.
Lääkärin ääni Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus Terveyserojen kaventaminen on siis edelleen ajankohtaista ja oikeudenmukaisinta olisi kohdentaa terveyspalveluita niistä eniten hyötyville, kirjoittaa Aleksi Varinen.
Lääkärin ääni Vain vähän tyytyväinen Mikään ei ole raivostuttavampaa, kuin ihminen, joka paistattelee tyytyväisyydessään ja onnistumisen ilosta, kirjoittaa Sari Hannukainen.
Lääkärin ääni Sympatia tappaa, empatia pelastaa Kollegan sanoin: kun joku putoaa kaivoon, empaatikko hyppää perään lohduttamaan, mutta sympaatikko tuo paikalle tikkaat, kirjoittaa Saku Pelttari.
Lääkärin ääni Hyvän unen vuosi Olisiko evoluutiolle käynyt niin iso virhe, että se olisi pannut ihmiset ja muut eliöt ?hukkaamaan? kolmasosan elämästään ?turhaan? nukkumiseen?
Lääkärin ääni Lääketiede ja lähimmäisenrakkaus Ystävällisyys, toisen ihmisen kunnioittaminen ja oikeudenmukaisuus eivät vie yhtään sen pidemmän aikaa vastaanotolla, kirjoittaa Aleksi Varinen.
Lääkärin ääni Vertaistuen voima Vertaistukea antavat henkilöt ovat kultaakin kalliimpia, kirjoittaa Sari Hannukainen.
Lääkärin ääni Dysindividualismi-epidemia Mikään yksittäinen olemassa oleva käsite ei kattavasti kuvaa tai selitä tieteenkieltämisen ilmiötä, kirjoittaa Saku Pelttari.
Lääkärin ääni Maailman onnellisimmat itsemurhantekijät? Onnellisuusmittauksissa menestyneiden maiden ja siellä tehtyjen itsemurhien välillä on paradoksaalinen suhde.
Lääkärin ääni Lääkärit hoitavat sairauksia, mutta kuka vastaa terveydestä? Lasten lihavuusepidemiaa tuskin pysäytetään lisäämällä punnituksia kouluterveydenhuollossa. Sen sijaan tuntuva rasva- ja sokerivero saattaisi auttaa.
Lääkärin ääni Kaiken takana on tiimi Työstään ylpeä työntekijä on motivoitunut ja haluaa kehittää ammattitaitoaan sekä työyhteisöä, kirjoittaa Sari Hannukainen.
Lääkärin ääni Minä suojaan potilasta, mutta riittääkö se? Rokotekieltäjien ytimessä vaikuttaisi olevan pieni ryhmä ihmisiä, joilla on vahvat uskomukset rokottamiseen liittyvistä salaliitoista ja terveydenhuollon korruptiosta.
Lääkärin ääni Potilaat etsivät uutta totuutta Muuttuvasta potilas-lääkärisuhteesta keskustellaan aivan liian vähän.